Afreizen naar China kan op verschillende manieren, waar vliegen het meest voor de hand ligt. De prijzen van vliegtickets zijn in de laatste jaren enorm gedaald, waardoor je tegen aantrekkelijke prijs naar China kan vliegen. De prijs is afhankelijk van de reistijd, maar ook de vliegmaatschappij die je kiest. Er zijn diverse manieren om een vliegticket te vinden, deze worden in dit artikel besproken.

Beste reistijd China

Het kiezen van de beste reistijd is afhankelijk van diverse variabelen. Het beste is om de reguliere vakantieperiodes te vermijden. Hierdoor voorkom je hoge prijzen, zoals bijvoorbeeld in de zomervakantie. Veel delen van China, voornamelijk aan de kust, zijn tijdens de zomermaanden ook extreem warm. Dit kan het plezier en genot van de reis verminderen. De beste temperaturen om af te reizen naar China zijn de lente en het einde van de zomer.

Natuurlijk is het niet voor iedereen mogelijk om buiten de vakantieperiodes te gaan. Wij laten daarom een aantal handige manieren zien hoe je alsnog een goedkoop vliegticket kan scoren.

Vliegticket China zoeken

Het vinden van een goedkoop vliegticket is met de komst van het internet eenvoudig geworden. Zo zijn er verschillende websites waar je vliegtickets kan zoeken en vergelijken. De prijs van je ticket is afhankelijk van de beschikbaarheid, reistijd, luchthaven en vliegmaatschappij.

In het verleden was het voordeliger om bij de website van de maatschappij te bestellen. Echter kan het nu verstandiger zijn om te boeken bij een vergelijk website. Wij hebben een lijst met tips opgesteld die je kunt gebruiken wanneer je een vliegticket China gaat boeken.

  • Vroeg boeken is normaal gesproken goedkoper.
  • Je kan het best heel vroeg of laat een vliegticket boeken. De prijzen fluctueren gedurende dag, met hogere prijzen bij drukte op de websites.
  • Zoek op verschillende luchthavens. Amsterdam Schiphol is vaak een stuk duurder dan de luchthavens van Düsseldorf en Brussel door haar gelimiteerde capaciteit.
  • Ben je van plan op rondreis te gaan? In dat geval kan het goedkoper zijn om een totaalpakket aan te schaffen via een reisbureau of aanbieder op het internet.
  • Gebruik vergelijkingswebsites om een vliegticket te boeken.

Wanneer er een aanbieding is dien je snel te handelen. Zo zijn er vaak maar gelimiteerde stoelen beschikbaar voor het aantrekkelijke tarief, daarna wordt het normale tarief weer gehanteerd.

Vliegticket rondreis China

De meest voordelige optie voor een vliegticket bij een rondreis is lastig in te schatten. Dit is namelijk afhankelijk van het type reis en de bestemmingen. Er zijn diverse websites en bureaus welke je kan raadplegen om prijzen en aanbod te vergelijken.

Reisadvies Nederlandse overheid

De Nederlandse overheid heeft een positief reisadvies afgegeven voor China. Kijkend naar de toenemende stabiliteit zal dit zo blijven. Echter, je kan voor de zekerheid altijd de website van de Rijksoverheid raadplegen.

Xinjiang provincie

In de provincie Xinjiang is echter een verhoogd veiligheidsrisico. Minderheden in China hebben hier verschillende aanslagen gepleegd op vliegvelden, busstations en treinstations. De Chinese overheid heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen om nieuwe aanslagen te voorkomen.