Wanneer je naar China afreist is het verstandig om na te gaan welke vaccinaties nodig zijn. Dit is afhankelijk van de vaccinaties die je al in bezit hebt. Vaccinaties zijn nodig voor zowel lange als korte periodes in China. Daarnaast geven we een aantal praktische tips over andere veelvoorkomende problemen, zoals malaria en diarree.

Soorten vaccinaties China

Ga je voor een korte periode naar China toe, dan zijn een aantal vaccinaties aan te raden. Dit zijn respectievelijk DTP, hepatitis A en buiktyfus. Plan het inenten van de vaccinaties daarom goed in voordat je op reis gaat. De kliniek waar je de vaccinaties haalt kan je hiermee helpen en informatie bieden. Wanneer je voor een langere periode naar China gaat dan is de vaccinatie voor hepatitis B ook aan te raden. Houdt rekening met het feit dat de vaccinatie bestaat uit meerdere inentingen.

Korte periode

  • DTP
  • Hepatitis A
  • Buiktyfus

Lange periode

  • Bovenstaande vaccinaties
  • Hepatitis B

De vaccinaties vallen vaak binnen de verzekering, maar het is goed om dit voor de zekerheid te controleren. Een vaccinatie kan je onder andere verkrijgen bij de GGD of de Travel Doctor. Wij willen graag toevoegen dat de kans op infecties in China en de Chinese steden nihil is. Echter is het altijd beter om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Malaria

In het zuiden van China komt malaria voor. Om je hiertegen te beschermen kan je speciale malariapillen meenemen, welke bij de apotheek te verkrijgen zijn. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 10 euro. Start met de pillen één week voordat je vertrekt naar het gebied, hierdoor ben je goed beschermd.

Eten in China

Tijdens je verblijf kan het zo zijn dat je last krijg van diarree. Dit kan het resultaat zijn van bijvoorbeeld eten wat niet goed is bereid. Mocht dit voorkomen, dan is het noodzakelijk goed te blijven eten en drinken. Daarnaast zijn er diverse medicijnen welke helpen tegen diarree, zoals diarreeremmers en ORS.