Bij een bezoek aan de wereldstad Shanghai hoort ook zeker een wandeling over de Bund. De Bund is een 1,5 lange promenade langs de Huangpu rivier met prachtige neo-koloniale gebouwen vanwaar men een magnifiek uitzicht heeft over de meest moderne wijk van Shanghai, Pudong, met zijn hypermoderne wolkenkrabbers.

De Bund Shanghai wordt ook wel als een van de belangrijkste toeristische attracties gezien hier hebben zich ook grote bedrijven en banken gevestigd. Om de aanblik van de Bund met zijn prachtige oude gebouwen te beschermen heeft Shanghai een limiet gesteld aan de hoogte van nog te bouwen gebouwen die langs de Bund staan.

Wandeling over de Bund in Shanghai

Een mooi begin van een wandeling over de Bund is bij de Suzhou Creek en de Waibaidu-brug. Deze stalen brug is erg geliefd bij bruidsparen, elke dag zijn hier tientallen bruidsparen te vinden die op deze brug gefotografeerd worden, vanaf hier heb je dan ook een mooi uitzicht over de Bund en over Pudong. Over de brug aan de linkerkant kom je door het Huangpu Park, hier staat het enorme monument voor de Volkshelden en in dit park bevindt zich ook het Bund Historisch Museum, hier kan men historische foto´s van de Bund bekijken.

Selfies op de Shanghai Bund

Als je van het park de promenade bij de Bund oploopt kom je op de meest gefotografeerde plek van Shanghai. Hier worden de meeste selfies gemaakt door duizenden toeristen van over heel China en de rest van de wereld. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Pudong. Aan de andere kant de prachtige oude gebouwen van de Bund, waaronder het Britse consulaat en diverse oude neo-klassieke bankgebouwen en hotels. Vooral als de avond is ingevallen is dit een indrukwekkende ervaring om een van de bekendste skylines van de wereld te zien!

Uitgaan op de Shanghai Bund

Uitgaan op de Bund in Shanghai betekent het bezoeken van luxe bars en clubs. Geen knusse cafeetjes hier, maar grote luxe clubs met VIP tafels waar rijke Chinese jongeren geld uitgeven als water aan dure flessen drank. Veel rooftop bars vanwaar men ’s avonds een prachtig uitzicht heeft op Pudong. De meest populaire clubs op de Bund zijn; Bar Rouge, Linx, Mook, M1NT, M on the Bund en M2. Voor de wat knussere uitgaansgelegenheden of een underground feestje kun je beter naar de franse wijk de France Concession.