Een rondreis China is aan te raden voor iedere reiziger die het land wil bezoeken. Doordat het land immens groot is kan er veel bekeken worden. De Chinese cultuur en beschaving is meer dan 4000 jaar oud. Door deze rijke geschiedenis zijn er ontelbare tempels en kunstobjecten te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan de Chinese muur en het terracotta leger. De groeiende Chinese economie heeft tevens gezorgd voor een verandering in de uitstraling die het land geeft. De economische impuls heeft gezorgd voor nieuwe architectuur en een groeiende internationale allure in steden zoals Shanghai en Beijing. Een rondreis China zal je in staat stellen om al deze elementen te kunnen proeven.

Hoe begin je een rondreis China?

China is gigantisch, hierdoor is het noodzakelijk om keuzes te maken. Natuurlijk heeft dit alles te maken met de tijdsperiode die je beschikbaar hebt voor je rondreis. Hoe meer tijd, des te meer steden of gebieden je kunt aandoen. Er zijn ook steden die je niet over kunt slaan bij een bezoek, zoals de hoofdstad Beijing. Ga voor jezelf na welke gebieden en steden je wilt aandoen. Op onze website kan je een hoop informatie en nieuws over de steden en gebieden lezen.

Vliegtickets zijn voordeliger te verkrijgen via het internet. Vanaf Amsterdam Airport Schiphol kan je met meerdere aanbieders richting China vliegen. Momenteel vliegen KLM, China Southern, China Airlines en Xiamen Airlines vanaf Schiphol naar China. Het gaat hier allen om rechtstreekse vluchten. Daarnaast is het mogelijk om met andere airlines, waaronder Emirates en British Airways, met een tussenstop naar China te vliegen.

Een rondreis boeken

Zelf een planning maken is natuurlijk niet noodzakelijk. Er zijn tientallen aanbieders van complete rondreizen door China. Deze bieden allemaal een exclusief pakket aan met steden, gebieden en bezienswaardigheden. Vaak duren deze rondreizen tussen de 3 a 4 weken.

Groepsrondreis China

Met de aanbieders kan je een groepsrondreis boeken. Je gaat met een gezelschap rondreizen langs alle steden en bezienswaardigheden en krijgt daarnaast begeleiding. Een reisgids geeft informatie en begeleid de groep tijdens de reis. Een groepsreis kan aangenaam zijn voor onervaren reizigers en individuele reizigers.

Individuele rondreis China

Het is ook mogelijk om een individuele rondreis te boeken met een aanbieder. Hier ontvang je geen begeleiding, maar wordt de gehele reis voor je georganiseerd. Dit kan een aangename aangelegenheid zijn, aangezien er een reisschema is en het visum wordt verzorgd. Er is een uitgebreid assortiment aan opties, waardoor er voor ieder type reiziger wat wils is.

Verboden stad Beijing
Ingang van de verboden stad in Beijing.

Bezienswaardigheden tijdens rondreis

Een rondreis China is niet compleet zonder de volgende bezienswaardigheden te hebben bezocht. Volgens de meeste toeristen is het een ware must om deze opties te zien. Doordat de plekken zich door het land bevinden, is het noodzakelijk om te reizen. In China kan men zich eenvoudig verplaatsen per bus, trein of vliegtuig.

De Chinese muur

Het grootste bouwwerk ter wereld – de Chinese muur – kan niet worden overgeslagen. Dit bouwwerk is al duizenden jaren oud en was bedoeld om het Chinese rijk te beschermen. In deze tijden leefde er diverse barbaarse stammen rondom China, die vaak aanvallen beraamde. Door de muur te bouwen wilde de Chinese keizer het volk en land beschermen. De muur is van oorsprong meer dan 6.000 kilometer lang. De Chinese muur is te bezichtigen vanaf verschillende steden, waaronder Beijing.

Pingyao

Er is ook nog de oude ommuurde stad Pingyao. Dit is een Han-stad die is uitgeroepen als Cultureel Werelderfgoed door Unesco. Dit komt door de oudheid van de stad en de fascinerende steegjes en met rode lampions versierde huizen. In de stad kan je met traditionele riksja’s op pad om alles te kunnen bezichtigen.

De verboden stad

De verboden stad in Beijing is het keizerlijk paleis van de Chinese keizer. De stad was in het verleden alleen toegankelijk voor de keizer en zijn aanhang. Het is een immens complex van gebouwen en tuinen. Midden in Beijing is deze stad een indrukwekkende gewaarwording.

Wanneer je in Beijing bent kan je direct een bezoek brengen aan een van de lokale restaurants. Je kan China natuurlijk niet verlaten zonder de originele Beijing eend te proeven. De geroosterde eend wordt geleverd met flensjes, lente ui en Chinese augurk.

Terracota leger
Een aantal soldaten van het terracotta leger in Xi’an.

Terracotta leger

Het imposante terracottaleger van keizer Qin Shihuang is te bewonderen in Xi’an. De keizer heeft voor zijn dood een leger laten maken van duizenden levensgrootte kleisoldaten. De soldaten bewaken de graftombe van Qin. Hij geloofde erin dat hij, om zichzelf te kunnen beschermen in het hiernamaals, een leger nodig had.

Het stadscentrum van Shanghai

Shanghai is een stad die om de paar jaar een nieuwe skyline heeft. Door de immense groei van de economie blijft de stad groeien. In Shanghai wonen inmiddels al meer mensen dan heel Nederland. Het stadscentrum bestaat uit mooie oude gebouwen en tempels, gepaard met neokoloniale gebouwen aan de Yangtze rivier. Door de internationale sfeer in de stad zal je merken dat deze compleet anders is dan de rest van China.

Rondreis China laat contrast zien

Door een rondreis China te organiseren zal je merken dat er enorme contrasten zijn. Van de drukke steden tot het rustige platteland. Binnen een paar uur reizen kom je al terecht in een heel ander China. Tevens merk je dit ook aan de bouwstijl en het eten dat wordt geserveerd. Het is fantastisch om alle lokale keukens te proeven en proberen. Je zult versteld staan van de diversiteit en complexiteit van de Chinese keuken.

Hongqiao station Shanghai
Vergelijkbaar met een vliegveld: treinstation Hongqiao te Shanghai.

Opties om rond te reizen

Rondreizen door China kan door verschillende vervoersmiddelen te gebruiken. Vrijwel alle opties zijn aangenaam en voordelig. Wanneer je tussen steden reist is het aangenaam om gebruik te maken van de trein. De hogesnelheidslijnen hebben een uitgebreid netwerk. Stations zijn te vergelijken met ware vliegvelden en punctualiteit is extreem belangrijk. Stoelen in de trein zijn luxe en de kosten van een ticket zijn te overzien.

Daarnaast kan je gebruik maken van het vliegtuig. De Chinese airlines zijn allen aangesloten bij SkyTeam en Star Alliance en behoren tot de top van de wereld. De kosten van een vliegticket zijn redelijk. Het enige nadeel is het feit dat je eerst naar het vliegveld, vaak buiten het centrum, moet komen.

De bus is ook een goede optie, hiervoor kan je goedkope tickets krijgen. Echter is het voor lange afstanden niet heel comfortabel om met de bus te reizen. Binnen een stad kan je gebruik maken van de (veelal goed geregelde) metronetwerken. Daarnaast is het mogelijk om te fietsen in de meeste steden. Dit is sterk afhankelijk van de wegen en de drukte.